CCNR Marktobservatie – Jaarverslag 2022

Prachtige verwerking door de Central Commission for the Navigation of the Rhine (CCNR) van de CITBO vrachtgegevens in de annual report 2022.

Er werden vrachtprijsindexen berekend voor gasolie en gasoliebestanddelen, benzine en benzinebestanddelen en biodiesel, gebaseerd op de vrachtprijzen op de spotmarkt. De vrachtprijzen voor deze drie goederensegmenten kenden in 2021 nogal uiteenlopende trends:

• gasolie en gasoliebestanddelen: in het vierde kwartaal van 2021 bereikte het tarief een recordhoogte. Dit is toe te schrijven aan de lage waterstanden eind 2021.

• benzine en benzinebestanddelen: dit segment liet over geheel 2020 een stabiele ontwikkeling zien die zich doorzette tot in het vierde kwartaal van 2021, waar een kleine beweging naar boven zichtbaar is.

• biodiesel: de vrachtprijs vertoonde in 2020 in grote lijnen een neerwaartse trend die zich tot in het derde kwartaal van 2021 heeft voortgezet. De laagwaterperiode in het vierde kwartaal van 2021 heeft de vrachtprijzen sterk doen stijgen.

Bekijk het volledige rapport via deze link.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.