ISGINTT 2.0 Publicatie

De 2e versie van de International Safety Guide for Inland Navigation Tank-Barges and Terminals (ISGINTT) werd op 13 februari 2023 voorgesteld in het Havenhuis van Antwerpen.

Deze gids bevat bijgewerkte aanbevelingen voor binnenvaarttanker- en terminalpersoneel over het veilig vervoeren en behandelen van vloeibare binnenvaarttankerladingen. Het is relevant voor binnenvaarttankers op basis van aardolie, chemicaliën of vloeibaar gas, evenals de terminals die deze binnenvaarttankers behandelen.

De tweede editie bevat bijgewerkte veiligheidsrichtlijnen voor de bediening van tankschepen en terminals. Het omvat veiligheidschecklists voor schip/wal- en schip/binnenschip-interfaces (en vice versa) en overslag van lading en slops. De gids is opgesteld door OCIMF en CCR in samenwerking met relevante Europese organisaties zoals ESO en EBU.

Download de ISGINTT 2.0 versie (Engelstalig) via deze link.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.