CCNR Markt Observatie – Editie april 2020

Editie april 2020 – Zee Riviervaart

De CCNR heeft in dit rapport o.a. de evolutie van het vrachtvervoer in 2019 weergegeven met inbegrip van een korte verwijzing naar de gevolgen van COVID-19. Ook worden de bedrijfsomstandigheden aangekaart en een prognose gedaan over de olieprijzen en de toekomst van de binnenvaart-economie.

“Het Kieler instituut voor de wereldeconomie heeft twee scenario’s opgesteld voor de gevolgen van de crisis voor de economie: een scenario met een herstel vanaf medio 2020 en een ander scenario met een herstel vanaf begin 2021 en daarna. Als wij de onderliggende kwantitatieve veronderstellingen van deze scenario’s toepassen op de hele Europese binnenvaartsector (goederen- en passagiersvervoer samen), zouden de totale verliezen als gevolg van deze crisis in 2020 volgens het eerste scenario 2,2 miljard euro kunnen gaan bedragen, of 4,4 miljard euro in het tweede scenario.”

Lees het volledige rapport op de CCNR Market Observation website of download het rapport hier.
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.